Friday, 24 June 2011

♥ love compilations :)

Posted by ♥NZ♥
salam ukhuwah :)

nothing much for today . it feels soo long since my last update ryte ? heee . being busy with life . yada yada . missing home . missing my dear bloggie :)
just wanna share something with my readers here
something that i've read from a book ! wink-wink how i loveee reading !
hope this will be useful~

the greatest love compilations from Allah
soothing . beautiful . SubhanaAllah :)

- surah Maryam:4 = mohon diberikan kekuatan agar tak mudah give up
- surah Thaha:25-26 = mohon dipermudahkan segala urusan
- surah Kahfi:10 = mohon diberi petunjuk dan rahmat Allah
- surah Hud:47 = mohon diberi keampunan oleh Allah
- surah A'raaf:89 = mohon diberi keputusan yang baik (eg:exam) dengar tu ikaaa
- surah Isra':14 = mohon terpelihara kasih sayang with ur parents :)
- surah Yunus:85-86 = mengelakkan fitnah
- surah Baqarah:201 = mohon sejahtera dunia akhirat
- surah A'raaf:23 = mohon ampun dan rahmat
- surah Baqarah:127 = mohon diterima segala amalan
- surah Ahqaf:15 = mensyukuri segala nikmat
- surah Al-Mulk = diberi kekuatan dalam kehidupan seharian . boley jadi bionic ouh ! my favourite :)
and read ad-Dhuha and al-Insyirah . dengan tafsir okay . sweet !

"..verily he who has nothing of the Qur'an in his heart, is like a house which has been destroyed.."
"..the Qur'an and it's people, those who implemented it, will he brought forth on the Day of Resurrection, being led by surah Al-Baqarah and Al-Imran to support their beholders."

~MAY ALLAH BLESS~

Saturday, 18 June 2011

♥ nora elena :)

Posted by ♥NZ♥

hehe . mengada sekejap !
i miss nora elena already :)

Friday, 17 June 2011

♥ purse melayang

Posted by ♥NZ♥

assalammualaikum readers molek semua . GREETINGS :)

above pic . when it's raining in uitm merbok kedah :)
beautiful . subhanaAllah !

ouh hari tu keluar sekejap . had our lunch dekat kedai ala-ala thailand
makan tomyam lah konon but waitress salah amik order
geram aku . makan nasi goreng biasa je -_____-"
then we had our tea time at SS
waktu2 macam tu if you order a slice of cake then u'll get free tea or coffee
memang best sejuk-sejuk lepak situ with warm tea . heaven !


maaflah kami memang camwhore sikit !! :p
chocolate indulgence once again . haisyyy


short break with nice tea :)


lepas tu memang shopping gila sakan 
macam yang aku cakap in previous entry
purse pun dah ringan boleh melayang
mati kau ikaaaaa  T________T

p/s: linie kau memang kecik dan cute :p


bluerkkkk ;p ;p

camno nak boratkan purse eden balek eh ??
pleasee i need PAMA scholarship ! hahah
ika kau ni kaki shopping tolong cut sikit buleh takk ??
semua benda kau nak beli hailaaaa  -____-

okay enough i think
aku tak semayang ishak lagi bagus betull kan ?
tata for now
take care :)

MAY ALLAH BLESS~

♥ love to daddy :)

Posted by ♥NZ♥
  
jauh aku darimu ayah
menerbit rindu yang payah
 namun harus ku gagah
 demi memenuhi impian ayah

jaga dirimu ayah
 jaga ibu adikku di rumah
 dan terima kasih ayah
atas segala kasih yang dicurah

hari-hari pun sayang ayah :)

moga diredhai Allah

your daughter,
zulaikha afifah abd rohim~

Thursday, 16 June 2011

♥ shopping :)

Posted by ♥NZ♥

what a crazyyy day i think ! haisyy . salam alaik readers sweethearts :)

had straight classes today ! 8am-10am ECON, 10am-10.50am ACC, 11-12noon LAW, 12-2pm POLITICS . i don't even have time to eat my breakfast and missed my lunch at 12 noon . like macam lapar gilaaaa siot !!! then i don't know lah but maybe my bad luck kot for today . got some complications (cewah) in my politics class . stressed out ! aaaaaaaa !! habis kelas pergi central square with my baby GIRLS :) ada 'barang' sikit nak beli . kikikiki . on the way to get the cab then it was suddenly raining . kelam kabut lari but at last basah jugak ! 

zulaikha afifah shopping dengan begitu dasyat . lepas ni kena puasa sepanjang bulan  -_____- . pictures will be uploaded later okay . memang crazyy tengok dress . and so all . duit habis tanpa sedar . kaki sampai sakit-sakit . Ya Allah lindungi aku . ngaaaa . what else ? emmmm . like the last sem . course aku selalu kena buat assignment luar . so, this sem we plan to flyyyyy awayyyy ececece taderlah . plan nak lepak KLIA or Penang-IA ? hahah .  nak buat interview dengan Air Asia . private sector . kalau jadi . InsyaAllah :) duit memang lah cepat je rasa nak habis . baju corporate DIPAC dah 60 ragak . buku econ nipis je kot sampai 80 ragak . shopping mengada lagi . tolong lah jimat sket cik kak !!!


p/s: a lot of funny things happened today ! so sweet :) may our friendship stay forever sweethearts . iloveyouboth ^___^


MAY ALLAH BLESS~

Tuesday, 14 June 2011

♥ turning point

Posted by ♥NZ♥
assalammualaikum hye hye and nice day readers :) may all of you always in a pink of health okies ! sweet dandy~

so . nothing much in this post . just people especially my close beshties keep wondering why i close my another bloggie and move here . haha . hijrah ! how to say ? emmm ... random ? i don't know why lah but maybe because i want to start a new chapter in my life ? no ? heee . my older blog had been such a lovely unprivate diary all this long . capturing the most happiest or even the saddest moments in my life . okay . even tak sampai 2 tahun lagi blog tu but in my life, everything happened soooo fast that i don't even realize it . so . sangat banyak memories that i wrote in that blog . sangat banyak . aku di zaman jahiliah itu . enough i think . cukuplah . insyaAllah terbuka hati nak public balik blog tu aku bukak lah . blog yang ni tak ramai yang tau ia wujud . baguslah . memang niat aku nak lari dari sesetengah manusia yang kalau boleh aku tak nak mereka tau any single thing about me anymore.

TURNING POINT.

tajuk post kali ni . kenapa dengan turning point ? hard to say huh ? aku sendiri tak tau kenapa aku tulis tajuk tu . but the thing is . i have been through a lot of ...... let's say like tests in my life ? boleh kot . pernah dengar tak orang cakap kadang-kadang tu kita diberi satu ujian hingga menyebabkan kita tersedar dari mimpi lena . ujian yang buat kita jatuh tersungkur rasa teruk gila lepas tu baru kita sedar siapa diri kita sebenarnya . baru nak nampak yang kita perlu Allah dalam hidup kita . baru nak admit that wherever we go . Allah will always be there for us . cuma kita je yang selalu tak nak ingat kat Allah . kan ?

i think i don't have to tell the whole story kot kan . what happened in my life . but cukuplah aku cakap yang those bitter chapters in my life which likes being the venom poisoning my whole heart and soul actually had became a sweet cure . Alhamdulilah . dengan setiap ujian yang Allah berikan pada aku membuatkan aku lebih dekat dengan Dia . membuatkan aku rasa nak ubah my ownself supaya jadi yang lebih baik . membuatkan aku lebih ingin mengenal cinta Allah . aku diuji lagi dengan kehidupan as a student yang terpaksa berhadapan dengan failure after failureto be a better ... me . tertekan dengan my own weakness . entahlah . semua datang sekali gus . tak sempat fully stop crying dah datang lagi ujian baru . SubhanaAllah~

tipulah aku cakap aku bahagia gila dengan life aku sekarang . tengok gambar happy yes . semua orang cakap macam tu . siap nak jealous dengan aku konon aku ada a perfect life ! no way dude . itu cuma luaran yang dalamannya tersimpan sejuta jadam . pahit . aku kena telan . kena cover dengan senyum yang terkadang begitu plastik . that is life kan . even people can be complicated sometimes . takpe . tak payah tahu itu semua . 

and ujian kali ini terlalu kuat terlalu besar bagi aku . sampai mampu jadi turning point . merubah hidup aku . makes me see the life in a different perspective . masa tu aku rasa terlalu lemah . upset of everything . dengan diri sendiri . broken . result exam account yang tak nice . dissapointing my parents . memang lah manusia kan bila hidup dilambung ombak baru nak ingat sejadah . aku admit aku teruk . and hopefully i still have time to improve . to change .

aku buka lembaran baru . untuk improve jadi yang lebih solehah . moga Allah bantu . beri hidayah . moga aku istiqamah dengan perubahan diri sendiri . aku bukan jenis yang islamic . jauh sangat . but that it's . kadang-kadang Allah sedarkan kita dengan ujian yang diberi . dan aku sedar semua tu buat aku jadi lebih matang . buat aku jadi lebih kuat . dan kalau ujian itu datang untuk mendekatkan aku kepadaNya . aku terima . hidup ni tak indah selalu . ibarat roda . kadang-kadang di atas . kadang-kadang di bawah . hidup ni bukan hanya nak kejar kebahagiaan dunia . ia tak kekal . tapi kena balance . harap aku mampu nak buat semua tu . persediaan sebelum mati . yang boleh jadi bila-bila masa . mana tau esok accident kena langgar lori . mati . ajal . Na'uzubillah . aku mohon Ya Allah supaya aku sempat buat persediaan untuk terangi kubur aku nanti . ameen~

p/s: hanyut bercinta dengan manusia tak boleh nak buat torchlight bagi kubur kita terang nanti  . memang cinta itu fitrah . tapi biar pada masanya . pada batasnya . moga aku tidak termasuk dalam golongan yang hanyut.

terima kasih Tuhan untuk titik perubahan itu :)
this is it . the new chapters in my life
 moga diredhai Allah

http://skemasyurga.blogspot.com/

ikut skema Allah nak kejar pahala buat masuk syurga
siapa tak nak masuk syurga kan ?
ukhuwah fillah dear bloggers :)

♥ uhibbukafillah :)

Posted by ♥NZ♥
video

♥ cinta sayang :)

Posted by ♥NZ♥

Sunday, 20 February 2011

♥ tumblr :)

Posted by ♥NZ♥



♥ sudahla jadi pari-pari setia ...

Posted by ♥NZ♥

♥ cute :')

Posted by ♥NZ♥

♥ stay strong

Posted by ♥NZ♥

even it feels so hard~

♥ pictures

Posted by ♥NZ♥






coooolllll aite ??? i have more pictures !! so wait okay =p =p

Saturday, 19 February 2011

♥ :')

Posted by ♥NZ♥



♥ tumblr :)

Posted by ♥NZ♥

♥ kedua

Posted by ♥NZ♥

Hellooo to alls ... this is my second blog actually ...
i think i need a place for me to write about my real feelings ...

may ALLAH bless :)
 

. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | web hosting